Oscar Autoverhuur verovert ook Limburgse markt met uniek bedrijfsmodel

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

In Pelt, een van de buursteden van Lommel, zet Oscar Autoverhuur haart innovatieve businessmodel voort. De Deense mobiliteitsstartup heeft haar deuren geopend bij de gekende autodealer Ford Peerlings N.V. Deze stap geeft een duidelijk signaal af dat Oscar met grote plannen in de regio zit.

Oscar Autoverhuur is een snelgroeiende entiteit binnen de mobilititeit sector, die haar oorsprong vond in Denemarken. Het bedrijf heeft in haar kort bestaan al diverse onderscheidingen weten te verdienen. De Deense Kamer van Koophandel doopte het bedrijf maar liefst twee keer tot “Beste E-commerce Startup”, een primeur in de geschiedenis van de prijs. 

In slechts twee jaar tijd wist Oscar Autoverhuur haar netwerk uit te rollen over heel Denemarken, met meer locaties tot hun beschikking dan gevestigde spelers zoals Sixt, Europcar en Avis samen. Ook in Nederland en België boekte Oscar al snel succes. Met meer dan 100 locaties in Nederland en reeds meer dan 30 locaties België, zet Oscar haar groeitraject onverminderd voort. 

Het succes van Oscar Autoverhuur schuilt in het unieke bedrijfsmodel. In plaats van hun eigen auto’s aan te kopen en deze te verhuren, werkt Oscar samen met lokale autodealers. Deze dealers bieden auto’s aan die toch al stilstaan, zoals leenauto’s, leasingreturns of wagens die niet zo vlot verkocht worden. Op die manier creëert Oscar een win-win situatie: lokale ondernemers genereren extra inkomsten en Oscar kan door de efficiëntie lagere prijzen bieden dan de concurrentie. Hierdoor kan het merk ook uitbreiden naar kleinere steden en landelijke gebieden waar traditionele autoverhuur niet winstgevend kan zijn.

Sinds november 2022 heeft Oscar een locatie in Pelt, in samenwerking met Ford Peerlings N.V. Dit werd met succes gelanceerd en het wagenpark, bestaande uit personenwagens, blijft groeien. Ontdek hier het aanbod van Oscar in Pelt. Het lijkt wel zeker dat Oscar nog meer steden in de regio in het vizier heeft. Met hun duurzame en ondernemersvriendelijke oplossing brengen ze een nieuwe wind in de autoverhuursector. Het is dan ook met belangstelling dat we hun verdere uitrol in onze regio zullen volgen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category